29 Μαρ 2015

Τσίπρας: Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη

«Δεν συζητάω τρίτο Μνημόνιο». Αυτό επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκτενή συνέντευξή που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Real News», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι...
«η δημοκρατική Ευρώπη δεν θα επιλέξει την ρήξη». «Η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Εξάλλου, αφήνει αιχμές για τη στάση της ΕΚΤ αναφέροντας ότι «θα μπορούσε να μην έχει εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2012».
Παράλληλα, επιμένει πως «υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που επιζητούν τη ρήξη», αλλά εκτιμά πως «θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν έναν έντιμο και ειλικρινή συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών».
Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις «κόκκινες γραμμές της» και λέει «όχι σε περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων».
Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει «ήδη εκκινήσει διαδικασίες έρευνας των διάφορων λιστών μεγαλοκαταθετών» και προσθέτει: «Ερευνούμε ύποπτες συμβάσεις, ενώ μια από τις προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα είναι η εκκίνηση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες».
Τέλος, ο πρωθυπουργός στέλνει κι ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν υπάρξουν στελέχη στο μέλλον που θα βάλουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό».
Πηγή:http://tvxs.gr