29 Μαρ 2015

Συνταξιούχοι ΕΛΤΑ: Να σταματήσει η παρακράτηση φόρου σε όσους μειώθηκαν τα ποσοστά αναπηρίας τους από 80% σε 67%

Να συμπεριληφθούν στη σχετική νομοθετική ρύθμιση (Ν.4172/13, άρθρο 14, παρ. 2, περ. ε), σύμφωνα με την οποία «απαλλάσσονται από τον φόρο οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που ....
χορηγούνται σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%)» και οι συνταξιούχοι στους οποίους μειώθηκε το ποσοστό αναπηρίας από 80 σε 67% και άνω, ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.
Η διοίκηση του Συλλόγου, όπως αναφέρει, «ταυτίζεται με τους αναπήρους συναδέλφους που είδαν το ποσοστό αναπηρίας τους να ολισθαίνει από το 80% στο 67%, κάτι που είχε άμεσες επιπτώσεις και στην φορολογία τους. Δηλώνει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αίτημα να συμπεριλαμβάνονται στο νόμο για απαλλαγή από το φόρο και καλεί το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας να διευθετήσει άμεσα το θέμα».
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, το ζήτημα αυτό σχετίζεται και με τη λειτουργία - δράση των ΚΕΠΑ, «τα οποία πρέπει να ελεγχθούν από τις προϊστάμενες Αρχές, δηλαδή τα υπουργεία, για το γεγονός ότι σε πλείστες περιπτώσεις ερμηνεύουν κατά το δοκούν υφιστάμενους νόμους που αφορούν στους συνταξιούχους και αυξομειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα».
«Οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας αλλά και στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενσκήψουν με κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα δικαίου πάνω σε αυτό το ζήτημα και να αποκαταστήσουν τη μέγιστη αδικία», επισημαίνει ο Σύλλογος των συνταξιούχων ΕΛΤΑ και καταλήγει: «Η αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια, μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από τις “ευπαθείς” ομάδες και η διοίκηση του Συλλόγου μας ευελπιστεί ότι η κυβέρνηση θα εισακούσει το εν λόγω αίτημα».

Πηγή: ΜΕΤΑ