17 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Ήττα της κυβέρνησης στην πρώτη ψηφοφορία. Μόλις 160 υπέρ συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, αριθμός χαμηλότερος ακόμη και από τις απαισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, που είχε θέσει τον χαμηλότερο πήχη στους 163....
Συνολικά 135 καταψήφισαν, δηλώνοντας όπως ορίζει ο κανονισμός «παρών». Πέντε ήταν οι απόντες. Όλες οι εξελίξεις.
3. Ιστορική ημέρα χαρακτηρίζεται η σημερινή για τις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, μετά και το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα, που ανακοίνωσε αλλαγές σε ό,τι αφορά τις συνεννοήσεις ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Αβάνα έπειτα από 53 χρόνια τεταμένου κλίματος. Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών και τι ρόλο διαδραμάτισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
4. Η δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται τη δημοκρατία και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στην Ελλάδα μετά από ενδεχόμενες εκλογές».
5. Χρήματα, κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, ταυτότητες, πιστωτικές κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα αφαιρέθηκαν από τους Σύρους πρόσφυγες κατά την απομάκρυνσή τους από το Σύνταγμα, σύμφωνα με καταγγελία. Τι δήλωσε στο Tvxs.gr εκπρόσωπος των προσφύγων.
6. Η έκθεση του Συνηγόρου του Παιδιού για την παιδική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα. Τέσσερα στα δέκα παιδιά στην χώρα μας βρίσκονται αντιμέτωπα με την εξαθλίωση, όπως επισημαίνει ο Γ. Μόσχος.
7. Επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Ρωμανός. Η πορεία του έπειτα από 31 ημέρες απεργίας πείνας.
8. Το «ναι» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα επισημαίνεται πως οι εποικισμοί των Ισραηλινών είναι παράνομοι με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
9. Τα ευρήματα του ρομποτικού οχήματος Curiosity, τα οποία δημιουργούν ελπίδες για πιθανές ενδείξεις ζωής στον πλανήτη Άρη.
Δείτε, τέλος, μια φωτογραφία για τα παιδιά του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες, που βραβεύτηκε στον ετήσιο διαγωνισμό της UNICEF.
* Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου από το kostaskoufogiorgos.de

Πηγή:http://tvxs.gr