18 Δεκ 2014

Επιμένει ο Γ. Παπανδρέου για τη δημιουργία νέου κόμματος - Υποστηρίζει πως με τη δική του πρόταση θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

- Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διευκρίνισε εάν θα κατέβει τον Ιανουάριο στις πιθανές πρόωρες εκλογές
- Επανέλαβε πως επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή
- Πρότεινε μετά την "εκλογή" Προέδρου να υπάρξει μία κυβέρνηση συνεργασίας...

- Αξίζει να σημειωθεί σε πρόσφατη δημοσκόπηση περίπου το 84% των πολιτών ζητούσαν την απομάκρυνσή του από την πολιτική.
- Οι συγκεντρωμένοι τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας "Γιώργο πάρε πρωτοβουλία" - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Την κλιμάκωση των κινήσεων του για τον σχηματισμό..."φορέα" προανήγγειλε ουσιαστικά απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοζάνη στο πλαίσιο της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» τονίζοντας ότι "Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή. Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε μάλιστα ότι «Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή για:

- Ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας
- Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό
- Ένα Κίνημα – πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης
- Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτοοργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν".
- Αυτοοργάνωση, όπως είπε με σκοπό την συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι:
- Στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία της δεξιάς και αριστερής συντήρησης
- Στον παρασιτισμό της μεγάλης διαφθοράς των κερδοσκόπων, κρατικοδίαιτων προμηθευτών και φοροφυγάδων, αλλά και του μικρού παρασιτισμού των άδικων προνομιών συντεχνιών, των πελατειακών διευθετήσεων
-Στον κρατισμό που γιγαντώνεται στο χώρο της δεξιάς και αριστερής συντήρησης
- Στον νεοφιλελευθερισμό, και κυρίως, απέναντι στις παλιές και νέες ανισότητες που αυτός παράγει".
 ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ KOZAN.GR Σημειώνοντας παράλληλα με νόημα «δεν περιμένουμε τη λύση από αυτόχθονες ή έξωθεν σωτήρες, η δύναμη όλων σας, όλων μας, δεν είναι απλά μια φωνή διαμαρτυρίας, είναι μια δύναμη - φορέας μιας δυναμικής πρότασης, είναι δύναμη παραγωγική, δημιουργική, μια δύναμη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνικού λαού, και μαζί, Και όσον αφορά τον ίδιο επισήμανε: «Είναι δύσκολος ο δρόμος των προοδευτικών αξιών. Ανηφορικός. Έχει και Σειρήνες, σε κάθε σπιθαμή της ανηφόρας, να μιλάνε για τον εύκολο δρόμο: - Να σου λένε «Γιατί να σηκώνεις ευθύνες άλλων; Κρύψου πίσω τους, κατηγόρησέ τους, και ας καεί η χώρα – εσύ κοίτα να γλυτώσεις.» - Να σου λένε «Μην συγκρούεσαι, το κεφάλι σου θα φας. Μείνε πίσω, άσε να καούν όλοι και βλέπεις μετά.» - Να σου λένε «Γιατί μιλάς; Βολέψου, πήγαινε με το ρεύμα, σκέψου την πάρτη σου». Και πρόσθεσε αποφασισμένος λέγοντας «Προσωπικά πάντα προτίμησα τον δύσκολο δρόμο. Αν στον δύσκολο δρόμο έκανα λάθη - προσπάθησα πάντα να μείνω πιστός σε αυτόν. Ακόμα κι αν με έφερε πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα της συντήρησης και της αδράνειας.Έχω μάθει να φωνάζω αυτά που πιστεύω.Να τα λέω παντού με συνέπεια: στην παρέα, σε συνεντεύξεις, σε δηλώσεις, στο προεκλογικό μπαλκόνι. Και να παλεύω για αυτά, για να γίνουν πράξη οι αξίες μας, σήμερα. Επιμένω μέχρι κεραίας στις δημοσιοποιημένες ξεκάθαρες θέσεις μου». Click for more: Σφοδρή επίθεση της Δήμητρας Λιάνη στον Γιώργο Παπανδρέου - «Μαθαίνω ότι ιδρύεις κόμμα, ιδεολογικέ αποστάτη» Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στη θέση μας το 2010 όλοι αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης. Καμία συνεννόηση, έστω στα στοιχειώδη, μετά από όσα περάσαμε, με τις ηγεσίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης να ανταγωνίζονται για το ποιος θα προκαλέσει μεγαλύτερο φόβο στον Ελληνικό λαό και επομένως αστάθεια στη χώρα». Και συμπλήρωσε «Αντιθέτως, οι ηγεσίες της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης παραμένουν απόλυτα προσηλωμένες στον μοναδικό κοινό τόπο που χαρακτηρίζει τη γενικότερη στάση τους και συνοψίζεται στο ψευτοδίλημμα: ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο». Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ακόμη και την ύστατη ώρα μπορεί να εκλεγεί ΠτΔ, επανήλθε όμως και στην πρότασή του για εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, κάνοντας λόγο για μια «πρόταση προοπτικής και μιας βιώσιμης πορείας». Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό φωνάζοντας το όνομά του και το σύνθημα «Γιώργο μαζί για την αλλαγή», ενώ ο νέος που τον προσφώνησε ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε συγκρούσεις.
 H αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου σε βίντεο από το Kozan.gr

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Πεταλωτής, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Ηλίας Βλαχόπουλος.
Πηγή:http://www.newsit.gr