22 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος επιθυμούσε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των...
Ανεξάρτητων Ελλήνων και άρα δεν υφίστανται τα στοιχεία για να ασκηθεί κάποια δίωξη. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές που ίδιος παραδέχτηκε πως είχε με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, τον πρωταγωνιστή της πολύκροτης υπόθεσης απόπειρας χρηματισμού. Από την πλευρά του, ο Γ. Αποστολόπουλος στην κατάθεσή του προς τον εισαγγελέα, είπε πως παγίδευσε το βουλευτή, για να αποδείξει «το ηθικοπολιτικό του χάλι».
3. Την ελληνική κυβέρνηση «καρφώνει» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «die Welt» ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, για την οποία λέει ότι «συναποφάσιζε στις Βρυξέλλες, αλλά στην Αθήνα έλεγε ότι πιέστηκε από τη Μέρκελ». Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν απειλεί το ευρώ, καθώς αυτό είναι θωρακισμένο.
4. Μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Tvxs.gr  o ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, Χέλμουντ Σολτζ. «Tα χρήματα που η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χορήγησε δεν πήγαν στον ελληνικό λαό αλλά στις τράπεζες», δηλώνει. Τι λέει για το χρέος, την Ευρώπη και το δρόμο που ανοίγει η άνοδος της Αριστεράς.
5. Την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με την οποία κατηγορεί τη ΝΕΡΙΤ για αντιδημοσιογραφικές ενέργειες, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου προσλαμβάνονται 54 δημοσιογράφοι.
6. Την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητά την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για τις συντάξεις έως 700 ευρώ.
7. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο δημοφιλής τραγουδιστής, Τζο Κόκερ, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα.
8. Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τους θανάτους κεντρικών χαρακτήρων και ηρώων σε ταινίες κινουμένων σχεδίων.
9. Ένα ιστορικό αφιέρωμα-αναδρομή στην «Ρουμανική Άνοιξη» της Τιμοσοάρα, 25 χρόνια μετά.
10. Διαβάστε, τέλος, για τη συγκέντρωση των «Ειλικρινών Βιομηχάνων στο Σύνταγμα», αλλά και για το πώς τα παιδιά της Γάζας ζωγραφίζουν το μέλλον.
* Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Πηγή:http://tvxs.gr