12 Δεκ 2014

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Δεν υπάρχουν τραυματίες. «Μίλησαν» τα όπλα, τι έδειξε η βαλιστική εξέταση, τι δηλώνουν κυβέρνηση και κόμματα....


3. Νέα παρέμβαση από την Ευρώπη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Προτιμούμε τα «οικεία πρόσωπα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την χώρα τους και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα». Σφοδρή αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ.

4. Κλιμάκωση της προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας αναμένεται πριν από την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr: Σενάρια ειδικού σκοπού
5. Σε ξενώνες του δήμου Αθηναίων μεταφέρονται οι Σύροι πρόσφυγες από το Σύνταγμα. Προσωρινά τα καταλύματα. Ζητείται μόνιμη λύση.

6. Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των 32 από τους συνολικά 34 κατηγορούμενους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που διακινήθηκαν για την απόκτηση των γερμανικών υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευστάθιος Βεργώνης.

7. Ο Βενιζέλος θέτει εκτός ΠΑΣΟΚ τον Παπανδρέου. «Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του κόμματος όταν ρωτήθηκε για τα εσωτερικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

8. Μια γυναίκα που τολμάει να κυκλοφορεί στους δρόμους της Καμπούλ με φόρεμα που αφήνει ακάλυπτες τις γάμπες της «προκαλώντας» τη βαθιά συντηρητική κοινωνία του Αφγανιστάν, αποτελεί είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου.

9. Συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάχη με το νερό στον Έβρο. Εκκενώθηκαν χωριά. Πλημμύρισε ο ναός της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα.

Διαβάστε επίσης για τους αναντικατάστατους κιθαρίστες της ροκ, δείτε τις 10 κορυφαίες φωτογραφίες σύμφωνα με το TIME, μάθετε ποιες είναι οι πιο εθισμένες χώρες στο διαδίκτυο και παρακολουθήστε ένα βίντεο από τα παλιά...
* Γελοιογραφία του Σατιρικού από το Ποντίκι

Πηγή:http://tvxs.gr