29 Δεκ 2014

Τσίπρας: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις χωρίς αστερίσκους

Τέλος στα τρομολαγνικά σενάρια για τις καταθέσεις των πολιτών έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Cine Κεραμεικός, στο Γκάζι, με την οποία εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο, μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και την...
προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου», τόνισε μεταξύ άλλων. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις ενδεχόμενες συνεργασίες στο πλαίσιο του σχηματισμού «ενός συνασπισμού εξουσία για την κοινωνική σωτηρία, την οικονομική ανόρθωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως είναι ανοιχτός σε συνεργασίες αλλά όχι σε παιχνίδια συνδιαλλαγής και εκδουλεύσεις. «Απέναντι σε αυτή τη διπλή επίθεση κάποιοι θα ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει μια δύναμη απομονωμένη, χωρίς συμμάχους, χωρίς νέα ακροατήρια. Θα τους απογοητεύσουμε. Ωστόσο θα απογοητεύσουμε και όσους περιμένουν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα ίδια παιχνίδια συνδιαλλαγής που κάνουν οι δυνάμεις του χθες. Θα απογοητεύσουμε όσους θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συναλλάσσεται. Να πουλάει εκδουλεύσεις. Να μοιράζει θέσεις», είπε και συνέχισε:
«Εμείς είμαστε εδώ για να μοιράσουμε ευθύνη. Όχι για να μοιράσουμε θέσεις. Όσοι συνειδητοποιούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία. Όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα που εκφωνήσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επόμενη μέρα, είναι καλοδεχούμενοι. Καλοδεχούμενοι να μοιραστούν ευθύνη Καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας. Όχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κος Σαμαράς ή ο κος Θεοδωράκης. Γιατί ούτε εμείς ούτε οι σύμμαχοί μας είναι σαν τους άλλους. Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στη κρίση του λαού, σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής. Σε ένα πλατύ μέτωπο νίκης που θα δώσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας για τη κοινωνική σωτηρία, την οικονομική ανόρθωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας».
Πηγή:http://tvxs.gr