21 Δεκ 2014

Κερδίζει ανεξάρτητους η πρόταση Σαμαρά

Πρώτες Αντιδράσεις
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν αμέσως και κατηγορηματικά την πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή προέδρου και εκλογές μέχρι το τέλος του 2015, ωστόσο το κλίμα δεν είναι το ίδιο στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών, όπου...
κάποιοι ανταποκρίνονται θετικά στο σχέδιο της κυβέρνησης και φέρονται να εξετάζουν πλέον να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται οι 160 να γίνουν στην δεύτερη ψηφοφορία 170.Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε πως με βάση την πρόταση Σαμαρά σκοπεύει να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Μάλιστα σημείωσε πως σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με τους οκτώ βουλευτές, που είχαν καταθέσει την αρχική πρόταση για συναίνεση, αλλά και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, προς «αυτή την κατεύθυνση».
Την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα ανακοίνωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, ο οποίος στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφίσει «παρών». «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, κοντά στο να δώσουν θετική ψήφο την Τρίτη είναι οι Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβαννόπουλος, Αναμένεται η αντίδραση του Βασίλη Καπερνάρου αλλά και της Μίκας Ιατρίδη.
Υπενθυμίζεται πως σίγουρος είναι και ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος ήδη, πριν από την πρόταση Σαμαρά, έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία. Η Real News αναφέρει πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται να υπερψηφίσου για πρόεδρο και βουλευτές που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, παρά την απόρριψη της πρότασης Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος.
Πηγή:http://tvxs.gr