22 Δεκ 2014

Δείτε τα ρετρό αυτοκίνητα της Κούβας

Πιθανότατα σε λίγο καιρό θα έχουν εξαφανιστεί
Με μία ιστορική κίνηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Κούβα ανακοίνωσαν μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των διπλωματικών τους σχέσεων που έχουν διακοπεί από το 1961....
Μαζί με την (πιθανή το επόμενο διάστημα) επανέναρξη του εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πιθανό να αποσυρθούν οριστικά πια τα παλιά κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κούβας.

Από το 1961 που οι ΗΠΑ επέβαλαν εμπάργκο στην Κούβα, ο στόλος των παλιών αμερικανικών αυτοκινήτων παρέμεινε στους δρόμους χάρη στην εφευρετικότητα και τις ικανότητες των ντόπιων μηχανικών.

Οι New York Times εκτιμούν ότι το 2004 περίπου 60.000 από αυτά τα οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους όχι μόνο της Αβάνας, αλλά ολόκληρου του νησιού.

Κάποια από αυτά τα πολύτιμα «κουκλιά» εκτελούν χρέη ταξί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η κατάσταση των αυτοκινήτων ποικίλει. Κάποια βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, κάποια άλλα όμως έχουν περάσει δύσκολες εποχές…

Και παρότι η μοίρα αυτών των πανέμορφων οχημάτων είναι άγνωστη, ρίξτε μία ματιά στις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους που ακολουθούν.