20 Νοε 2014

Στη δικαιοσύνη για το πόθεν έσχες και τις offshore o Καρατζαφέρης

Για τα κακουργήματα του ανακριβούς πόθεν έσχες και της παράνομης συμμετοχής σε offshore εταιρίες παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Παράλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες για την ....
κατάσχεση των ποσών που αποκτήθηκαν παρανόμως από τις δραστηριότητες αυτές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να στοιχειοθετηθεί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, που συνεδρίασε σήμερα βάζοντας στο επίκεντρο τις αποκαλύψεις για ύποπτα εμβάσματα που κατέληξαν σε υπεράκτιες εταιρίες με τις οποίες σχετίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, η εταιρεία Catalina Ltd, η οποία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη δύο φορές το 1994 και μία το 1996, είναι η εταιρεία που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Τα εμβάσματα προήλθαν σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Η εταιρεία  αργότερα άλλαξε την επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του αρχηγού του ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με το πόρισμα η δεύτερη εμπλεκόμενη εταιρεία ονόματι Homeric, ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.
Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ της Επιτροπής, υποστήριξε ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει και τρίτη off-shore, με την επωνυμία «Deck Rock Limited».
Στο μεταξύ, στη δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο παραπέμπει η Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής τους πρώην βουλευτές κ. Αρ. Τσιπλάκο (ΝΔ) και Τ. Χυτήρη (ΠαΣοΚ) για αποκλίσεις που εντοπίστηκαν μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.
 
Πηγή: tvxs.gr