14 Νοε 2014

Ταχυμεταφορές εξ ουρανού. Παράδοση δεμάτων με drones (και) από την Amazon

H επιστήμη προχωρά ταχύτητα, όπως και οι εφαρμογές για τη διακίνηση εμπορευμάτων. Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Amazon, η οποία σχεδιάζει την κατασκευή και λειτουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για τη μεταφορά εμπορευμάτων έως 2,3 κιλών.  Η νέα ....
θυγατρική εταιρεία της Amazon θα ονομαστεί Amazon Prime Air, με στόχο τη διεξαγωγή πτήσεων στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, επιδιώκοντας οι παραδόσεις των δεμάτων να γίνονται σε διάστημα 30 λεπτών από την παραγγελία. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Amazon αναρτήθηκαν ήδη αγγελίες για τεχνικούς και μάνατζερ, που έχουν εμπειρία στα συγκεκριμένα αεροσκάφη ή στην αεροναυπηγική.
«Διαθέτουμε αρκετά κέντρα έρευνας και ανάπτυξης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως στο Σιάτλ και το Κέμπριτζ. Πάντοτε, επιδιώκουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας ταλαντούχους ανθρώπους», ανέφερε η Amazon.
To αξιοσημείωτο είναι ότι στο πεδίο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενδιαφέρον έχουν επιδείξει, τόσο η Google, όσο και η DHL. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Google παρουσίασε τις υπηρεσίες της, χρησιμοποιώντας αεροσκάφος με σταθερά πτερύγια. Αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο, η DHL ξεκίνησε κανονικά παραδόσεις σε βρετανικό νησί στη Β. Θάλασσα.
Οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στη Βρετανία και τις ΗΠΑ θέτουν περιορισμούς στο πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Για παράδειγμα, στη Βρετανία δεν επιτρέπεται να πετούν πάνω από πλήθος 1.000 και πλέον ανθρώπων ή σε απόσταση 50 μέτρων από ένα κτίριο.

Πηγή: metaforespress.gr