3 Νοε 2014

Λέει «όχι» σε πρόωρες εκλογές ο Σαμαράς

Επιμένει 
Με τη φράση «πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν», ο πρωθυπουργός απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κάρολο Παπούλια. Άφησε αιχμές κατά του...
Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ζητήσει εκλογές άμεσα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας, κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «τεχνητή πόλωση και αποσταθεροποίηση». Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση ότι «βουλευτές θα πράξουν κατά συνείδηση και πως το Φεβρουάριο θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Αυτό (σ.σ. οι πρόωρες εκλογές) είναι κάτι που απεύχεται τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι ξένες αγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
Ο διάλογος των κ.κ. Σαμαρά και Παπούλια 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε, κύριε Πρωθυπουργέ. Από την τελευταία φορά πολλά συνέβησαν… ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ήρθα να σας ενημερώσω, κύριε Πρόεδρε, για τα εσωτερικά και τα διεθνή, να σας ενημερώσω για την πορεία της οικονομίας και την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το επικείμενο ταξίδι στην Κύπρο αλλά και στην Αίγυπτο. Έχουμε πάλι πολλά να πούμε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι πράγματι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται, αλλά και αυτά που πέρασαν έχουν αφήσει τα ίχνη τους. Κύριε Πρωθυπουργέ, νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας άκουσα και πριν που το επαναλάβατε και συμφωνώ απολύτως. 
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς επιλέγει πόλωση και αποσταθεροποίηση 
«Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση». «Εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση. 
Πηγή:http://tvxs.gr