18 Νοε 2014

Η ωμή απειλή των δανειστών: Ξεχάστε την έξοδο από το μνημόνιο αν δεν γυρίσει η τρόικα!

- Αν δεν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, δεν θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή εποχή
- Τη... νέα απειλή της τρόικας εκτόξευσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν
- Αγκάθι παραμένει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και το δημοσιονομικό κενό για το 2015...

- Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση με Παπούλια: Δεν θα επιτρέψω την παραπλάνηση του ελληνικού λαού
- Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- Σφάζονται Γεωργιάδης - Καρύδης για τα... μάτια της τρόικας
Όταν οι πιέσεις πέφτουν στο κενό, επιστρατεύονται οι απειλές. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές επιλέγουν αυτή την τακτική και όλα δείχνουν πως δεν θα είναι ούτε και η τελευταία.
Την ώρα που στην Αθήνα έχει αρχίσει να μυρίζει... άρωμα εκλογών, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, να "σφάζονται" την ποδιά της τρόικας, η Κομισιόν εξαπολύει ωμή απειλή προς την ελληνική κυβέρνηση: ή εκπληρώνετε τα προαπαιτούμενα ή θα πρέπει να ξεχάσετε την έξοδο από το μνημόνιο μέχρι να το κάνετε...

Οι δανειστές λοιπόν επιμένουν στη σκληρή γραμμή και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει όλα όσα ζητά και μετά να επιστρέψουν οι ελεγκτές στην Αθήνα για το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Η Κομισιόν έβγαλε άλλον έναν... "άσο" από το μανίκι της και πλέον απειλεί ξεκάθαρα την ελληνική πλευρά πως αν δεν της κάνει τα χατίρια τότε δεν θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τη «μεταμνημονιακή εποχή». Αυτή θα αρχίσει μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις», επανέλαβε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, η Μ. Αντρέεβα απάντησε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, έως ότου η Επιτροπή λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις σε μία σειρά από πολιτικές και δράσεις.
Επανέλαβε ότι στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, λέγοντας: «Εργαζόμαστε για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την περάτωση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας».

Μετά το τελεσίγραφο των 48 ωρών, η απειλή λοιπόν. Οι τελευταίες εξελίξεις θα συζητηθούν στην κρίσιμη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή:http://www.newsit.gr