10 Νοε 2014

«Ταφόπλακα για το “Χαμόγελο του Παιδιού’’ η απόφαση του υπ. Εργασίας»

Το κλείσιμο των σπιτιών του Συλλόγου προανήγγειλε ο Κώστας Γιαννόπουλος
«Λουκέτο» στα σπίτια του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα μπει σε περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τόνισε σήμερα ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος.Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος σε σημερινή...
συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Γιορτάζοντας από τη μια τα 20 χρόνια τού «Χαμόγελου», ανησυχώντας από την άλλη για το μέλλον της μεγάλης οικογένειας που δημιουργήθηκε στο πέρασμα του καιρού, ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε τον αποκλεισμό ουσιαστικά του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων, που θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη- μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι που φιλοξενεί 26 παιδιά και δήλωσε πως η συμπαράσταση του δήμου είναι αυτονόητη. Επίσης δεσμεύτηκε πως και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.