15 Νοε 2014

Τσίπρας: Δεν δεχόμαστε προαπαιτούμενα περικοπών και λιτότητας

Με βάση την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε «στο κατώφλι μίας ιστορικής αλλαγής στην Ελλάδα», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο ιδρυτικό συνέδριο του Podemos (Μπορούμε) στην Ισπανία, ζήτησε εκλογές και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι...
το κόμμα του «δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα καμία συμφωνία, με το δημόσιο χρέος στο ράφι».
Και για το λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε σε προαπαιτούμενα περικοπών και λιτότητας, που ανατροφοδοτούν την υπερχρέωση, δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων φόρων, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εισπραχθούν, δεν δεχόμαστε και δεν δεσμευόμαστε στον παραλογισμό των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, από την 1η Ιανουαρίου 2015, που θα στείλουν την οικονομία πίσω στην ύφεση».
Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η συνεχής άνοδος του Podemos στην Ισπανία οδήγησαν τον κ. Τσίπρα να τονίσει ότι «είναι πια ξεκάθαρο πως μαζί μπορούμε (Podemos) να κάνουμε πράξη σύντομα -και θα το κάνουμε- το μέχρι χθες ακατόρθωτο, να αλλάξουμε τη πορεία της Ευρώπης, να σταματήσουμε την καταστροφική λιτότητα, να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Κάθε μέρα που περνά, είπε ο κ. Τσίπρας, το λαϊκό κίνημα στις χώρες μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην Ελλάδα και τους Podemos στην Ισπανία, γίνεται το αντίπαλο δέος στη νεοφιλελεύθερη, γερμανικής κοπής, ηγεμονία στην Ευρώπη. Τώρα πια, δήλωσε, ο χρόνος μέτρα αντίστροφα και ο φόβος έχει περάσει στην άλλη πλευρά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι βρίσκεται «ένα βήμα πριν από την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης με το λαό, για το λαό και αύριο έρχεται η δική σας σειρά», ενώ προέβλεψε ότι τα χρόνια που έρχονται ο Νότος, η ευρωπαική περιφέρεια θα ξαναγράψει την Ιστορια της Ευρώπης.
Μαζί, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αλλάξουμε και την πολιτική ατζέντα. Θα προωθήσουμε τις τρεις προϋποθέσεις.
Όπως είπε, η ανάπτυξη της Ευρώπης θα επιτευχθεί:
-  Με άμεσο τερματισμό της λιτότητας.
- Με «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος», για την οργανωμένη αναδιάρθρωση των χρεών της Ευρωζώνης. Η Γερμανία δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε το ιστορικό δικαίωμα να αρνείται σήμερα στην Ευρώπη αυτό που η Ευρώπη με γενναιοδωρία και ενόραση της προσέφερε το 1953.
- Με «Ευρωπαϊκό New Deal» δημοσίων επενδύσεων, αυτοτελή και ισχυρή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ζητάμε εκλογές, κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας, «γιατί θέλουμε ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό. Γιατί σήμερα η αναξιόπιστη και ανυπόληπτη κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να διαπραγματευτεί, υποκύπτει στους όρους της τρόικας μήπως και την πείσει να εκδώσει το εισιτήριο Βρυξέλλες-Αθήνα. Παραδίδεται αμαχητί, για να έρθει 
η τρόικα στην Αθήνα, αλλάζοντας και νόμους, που, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η ίδια έχει ψηφίσει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr