14 Νοε 2014

Χειραγώγηση οικονομικών στοιχείων για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Από ειρωνικά σχόλια μέχρι αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στους ανθρώπους που γνωρίζουν την πραγματικότητα, τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε αναθεώρηση...
της αναθεώρησης του ΑΕΠ για τα προηγούμενα 8 τρίμηνα. Τα νέα αυτά στοιχεία παρουσιάζουν το ΑΕΠ να επιστρέφει  σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014 καταγράφοντας αύξηση 0,4%, ενώ για το τρίτο τρίμηνο σημειώνεται αύξηση κατά 1,7% μετά από έξι χρόνια ύφεσης.


«Αν το επιτόκιο ήταν 4%, θα έβγαζαν ανάπτυξη 4,5%» λέει ειδικός στο tvxs.gr. «Το 2.9% δεν αντανακλά σε καμιά περίπτωση την πορεία της ελληνικής οικονομίας και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να το αντιληφθεί κανείς, παρά μια απλή παρατήρηση στον μαρασμό της ελληνικής αγοράς».

Στόχος των αναθεωρημένων προβλέψεων, που γίνονται υπό την ανοχή την δανειστών είναι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η αλλαγή του κλίματος για να βοηθηθεί το κυβερνητικό αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται χωρίς να έχει ανάγκη παρά μια «light επιτήρηση», όπως θα αποκληθεί το νέο μνημόνιο.

Με βάση το κλίμα ευφορίας θα επιχειρηθεί ο προσεταιρισμός των 180 βουλευτών και έτσι εξηγείται η, εκ πρώτης όψεως, ακατανόητη, αισιοδοξία του Μεγάρου Μαξίμου ότι θα συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές.

Αν το σχέδιο της χειραγώγησης πετύχει, γύρω στον Ιούνιο του 2015 τα νέα στοιχεία θα δείξουν ότι οι εκτιμήσεις ήταν ανεδαφικές και τότε θα ληφθούν νέα σκληρά μέτρα...
Πηγή:http://tvxs.gr