6 Νοε 2014

«Ως εδώ!» λένε στο Λοβέρδο μαθητές, φοιτητές, καθηγητές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Προπύλαια, στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με φόντο το κύμα καταλήψεων που έχει ξεκινήσει από την περασμένη...
Δευτέρα σε σχολεία όλης της χώρας. Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για το «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι καθηγητές (ΟΛΜΕ), οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, σημάδι της αναστάτωσης που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης. 
Μέτωπο υπ. Παιδείας – μαθητών

Από την Δευτέρα οι μαθητές έχουν μπει στον χορό των κινητοποιήσεων με καταλήψεις σχολείων και πορείες σε όλη την χώρα. Την Τρίτη τελούσαν υπό κατάληψη τουλάχιστον 364 σχολεία. Μαθητές και γονείς κατήγγειλαν πολλά περιστατικά καταστολής των καταλήψεων μεταξύ άλλων συλλήψεις και ξυλοδαρμούς μαθητών.

Καταστολή στο facebook

Από την πλευρά του ο υπ. Παιδείας Αντρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες από το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα χθες κάλεσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητώντας τον εντοπισμό του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας δημοσιεύονται τα καλέσματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα σήμερα το πρωί «κατέβηκε» η σελίδα των μαθητικών κινητοποιήσεων στο facebook, η οποία επαναλειτούργησε λίγο μετά τις 15:00.

Την ίδια ώρα ο υπ. Παιδείας υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε παρέμβαση της εισαγγελίας για τις καταλήψεις η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Την Τρίτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων για τις καταλήψεις στα σχολεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζει ότι θα καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και ότι η αναπλήρωσή τους μπορεί να γίνει μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων, ή τα Σάββατα, ή αντί των εκδρομών, όπως η πενταήμερη. Σε ανακατάληψη των σχολείων καλεί η ΟΝΝΕΔ.

Οι διοικητικοί

Σε στάση εργασίας για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο προχώρησαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

»Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ.
Πηγή:http://tvxs.gr