30 Νοε 2014

Όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο και πρέπει να ξέρετε

1. Νέες προτάσεις που φέρνουν αυξήσεις στις τιμές καθώς και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα, παραβιάζοντας όλες τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει στους δανειστές. Το σύνθημα της άτακτης υποχώρησης δίνει με άρθρο του στο...
σημερινό «Έθνος» ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που επιγράφεται «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει».
3. Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν φορείς κατά της ανακήρυξης του Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ναυπλιέων. Η αστυνομία απώθησε με χημικά τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «δε σε θέλει ο λαός, πάρτην τρόικα και μπρος».
4. «Μετά την πρόταση του κ. εισαγγελέα προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τα υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα και κομματικά στελέχη μένουν στο απυρόβλητο και παραπέμπονται να δικαστούν για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, μόνο οι... κλητήρες. Η συγκάλυψη σε όλο της το μεγαλείο». Η δήλωση ανήκει στον Στάθη Γιώτα -πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ- ο οποίος μίλησε στο tvxs.gr, για το σκάνδαλο της Siemens, το «στρατηγό» Τσουκάτο αλλά και τις διαδρομές της διαφθοράς που «ξεκινά από ψηλά».
5. Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», παραμένει ο Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 21ή μέρα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. «Πάγια πολιτική μας είναι οι έγκλειστοι να μπορούν να σπουδάζουν. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τον Νίκο Ρωμανό», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
6. Την κάλυψη της στους δοκίμους της Σχολής Αξιωματικών, που δήλωσαν ανοιχτά «περήφανοι φασίστες» κατά τη διάρκεια διαλέξεων στη Σχολή Αξιωματικών τον Μάρτιο του 2013, δίνει η Ελληνική Αστυνομία.
7. Παραιτήθηκε από την αστυνομία ο Ντάρεν Ουίλσον, ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. Ο λευκός αστυνομικός του τμήματος του Φέργκιουσον έγινε η αιτία του ξεσηκωμού ενός μαζικού κινήματος κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων που εκδηλώθηκε σε οργισμένες διαδηλώσεις τόσο στο Φέργκιουσον αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.
8. Κάθε μέρα τα παιδιά στην επαρχία Σαλαχεντίν, στο Χαλέπι, συναντιούνται στην παιδική χαρά, που σιγά-σιγά μετατρέπεται σε νεκροταφείο. Παίζουν «πόλεμο», την ίδια στιγμή που ο πραγματικός πόλεμος μαίνεται μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα.
9. Ο ιστορικός και συγγραφέας Μενέλαος Χαραλαμπίδης μίλησε στο tvxs.gr, για τις αιτίες που οδήγησαν στα Δεκεμβριανά, τα γεγονότα που καθόρισαν την έκβασή τους, τα θύματα αλλά και τον «παράλληλο πόλεμο» που εξελισσόταν σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
10. Αν και η αλεπού θεωρείται απειλούμενο είδος της ελληνικής πανίδας, παραμένει στα θηρεύσιμα είδη. Πρόκειται για μία ακόμα αντίφαση της ελληνικής νομοθεσίας που από τη μία προστατεύει το συμπαθές τετράποδο και από την άλλη δίνει το πράσινο φως για την αλόγιστη εξόντωση του. Με αίτημα την ένταξη της αλεπούς στα προστατευόμενα είδη μια ηλεκτρονική «διαδήλωση» βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο.
Και ακόμα, οι νέες δημοσκοπήσεις της Palmos Analysis για το Tvxs:
Δέκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση ΝΔ. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Εκλογική επιρροή: στα όρια αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες: βρόμικο το ποδόσφαιρο, φταίνε οι παράγοντες
 Γελοιογραφία: Γιάννης Δερμεντζόγλου
Πηγή:http://tvxs.gr