9 Νοε 2014

Διαλύουν το ασφαλιστικό, εξαφανίζουν τις συντάξεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ
Σοκ και μόνο προκαλεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής, που φέρνει στο φως το τελικό σχέδιο για τη συμφωνία της τρόικας με το υπουργείο εργασίας και τον κ. Βρούτση, για τη χαριστική βολή διάλυσης του ασφαλιστικού και τον...
εκμηδενισμό των συντάξεων.Πρόκειται για τη χαριστική βολή που στην ουσία αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο στόχο των δανειστών και της μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά που πάντα απέφευγαν αμφότερες οι δυο πλευρές να τη ρίξουν στους ασφαλισμένους, φοβούμενες την κοινωνική έκρηξη.
Όμως, η εφημερίδα Αυγή αποκαλύπτει πλέον το ύπουλο αυτό σχέδιο των κυβερνώντων που κατά τ' άλλα οδηγούν τη χώρα εκτός μνημονίων, στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανακούφισης των ομάδων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μέχρι σήμερα.
Πώς; Με την οριστική διάλυση του ασφαλιστικού, της απώλειας κεκτημένων για παλαιούς και νέους ασφαλισμένος, την κατάργηση δια της συγχώνευσης στο ΙΚΑ, επικουρικών ταμείων και εφάπαξ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να διασφαλίσει πόρους για την «επιβίωση» του δημοσίου και του εικονικού πλεονάσματος από άλλους τομείς.
Το σχέδιο που φέρνει στο φως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», θα περιλαμβάνεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 στις 7 Δεκεμβρίο και θα περιλαμβάνει:
- Μόνιμο μηχανισμό μείωσης των κύριων συντάξεων.
- Ενσωμάτωση και σταδιακή "εξαέρωση" των επικουρικών και των εφάπαξ παροχών διαμορφώνεται με το νέο (τελικό) σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
- Συμφωνία και για τα εργασιακά όπου περιλαμβάνονται δομικές αλλαγές στον "συνδικαλιστικό νόμο" και αφορούν στην κατάργηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και στην επαναφορά του εργοδοτικού "λοκ άουτ" μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Κάθετη συγχώνευση ταμείων και... όλοι στο ΙΚΑ
Η Αυγή αποκαλύπτει το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόϊκα και το σχέδιο για το Ασφαλιστικό υπό τον τίτλο, "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης" το οποίο στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει την διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.
Έτσι στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο Κύριας Ασφάλισης θα ενταχθούν τα Επικουρικά και τα Ταμεία Εφάπαξ παροχών όπως: ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου έχουν ενταχθεί ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα) το ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) ΤΑΥΤΕΚΟ (Ταμείο Ασφάλισης εργαζομένων στις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) και ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).
Οπως αποκαλύπτει η Αυγή: «Στο σχέδιο διευκρινίζεται ότι παρά την ένταξη στο ΙΚΑ διατηρείται η "οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης". Ωστόσο αμέσως μετά προστίθεται πως "από την 1.7.2015 όλα τα απομείναντα ταμεία (κύρια και επικουρικά) θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ (σ.σ.που θα συγχωνευθεί στο ΙΚΑ) υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015. Σημειώνονται χαρακτηριστικά τα ταμεία ΕΤΑΑ (Ανεξάρτητο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων - Επιστημόνων), ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ (Επικουρικό Ναυτικών) και διευκρινίζεται ότι "η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών».
Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι από όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει το ύπουλο σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών να προχωρήσουν στην ενιοποίηση εισφορών και παροχών που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση των (κύριων) συντάξεων (μέχρι και 30%) για μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ενώ οι επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές θα συρρικνωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια μέχρι σημείου εξαφάνισης.
Τι άλλο περιλαμβάνεται στο σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας;
- Θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης που θα διαμορφωθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα αφορά την συνένωση διαδικασιών μέσω της πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΑΟ (Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Εισφορών)και τον συμψηφισμό των καθυστερούμενων οφειλών (προς τα Ταμεία) με τις πληρωμές από το δημόσιο, και, η δεύτερη θα αντιμετωπίζει την ενοποίηση με Φορολογική Διοίκηση που αναμένεται να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.
- Ιδρυση Εθνικού Κέντρου Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ) που θα έχει την ευθύνη για την εγκυρότητα έκδοσης των συντάξεων.Είναι, λοιπόν, απόλυτα σαφές όπως προκύπτει και από το κυριακάτικο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Αυγής, ότι η κυβέρνηση των μνημονίων, όχι μόνο δεν έχει κανένα σκοπό να αποκαταστήσει τις εξωφρενικές αδικίες απέναντι στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους, αλλά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος. Μένει να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θα διαχειριστούν «επικοινωνιακά» το συγκεκριμένο θέμα, καθώς αμφότεροι γνωρίζουν ότι το εκ νέου άνοιγμα του ασφαλιστικού πριν από τις εκλογές, πρόωρες ή μη, θα οδηγήσει τα ποσοστά των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης σε τέτοια επίπεδα που σήμερα δεν μπορούν καν, να τα φανταστούν.
Πηγή:http://www.newsbomb.gr