7 Νοε 2014

Εθελοντές εκπαιδευτικούς για τα κενά ζητά ο Λοβέρδος

Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν να εργαστούν δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα....
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο υπ. Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις.

Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Έχω κενά στα ολοήμερα. Αυτά είναι μεγάλα προβλήματα, γι' αυτό είμαι σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό όπου μπορώ να εξασφαλίσω συνδρομή προσωπικού χωρίς χρήματα. Σε εθελοντική βάση. Αυτό αν καρποφορήσει μας λύνει τα προβλήματα. Αν δεν καρποφορήσει θα πρέπει να απολογούμαι κάθε εβδομάδα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά πάνω απ' όλα στη Βουλή και σε βουλευτές που θα μου κάνουν ερωτήσεις, για τα πραγματικά κενά» δήλωσε χθες στον realfm, ο υπουργός Παιδειας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής!) είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο Υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών. Σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη «νεκρή» ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος  Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται  από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή» αντιδρά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κουράκης.

«Είναι προφανές ότι η δήλωση του Υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι. Και σε όποιον αρέσει!  Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος. Απορούμε τι άλλους «άσους» θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες» πρόσθέτει.
Πηγή:http://tvxs.gr