10 Νοε 2014

Σκουρλέτης: Έσκασε η επικοινωνιακή «φούσκα» της κυβέρνησης

«Διάψευση των ισχυρισμών Σαμαρά ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο»
Την άποψη ότι «έχει σκάσει η επικοινωνιακή “φούσκα” της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο», εκφράζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον Real FM.Όπως σημειώνει, «αυτό είναι το πρώτο και κύριο μετά το τελευταίο Eurogroup....
Αποτελεί διάψευση των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο. Τα όσα έχουμε δει ως χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες συζητήσεις. Αντίθετα αποτελεί επιβεβαίωση της παραμονής στην μνημονιακή εποχή και λογική η αποκάλυψη, η χθεσινή, της εφημερίδας “Αυγή” για το Ασφαλιστικό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιου είδους προθέσεις δείχνουν μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το μνημονιακό οικοδόμημα και να εμπεδωθεί ως καθεστώς για τις επόμενες δεκαετίες».

«Χάνουν οι λέξεις το νόημα τους, όταν βλέπεις την πραγματικότητα να κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τα λόγια και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης», συνέχιζε.

«Υποσχόμαστε τα απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά»


«Δεν υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα, υποσχόμαστε τα απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επισήμανση ότι η κ. Βούλτεψη είπε ότι το κούρεμα του χρέους δεν είναι εφικτό, γιατί θα αντιδράσουνε έντονα τα κοινοβούλια, είπε: «Η κ. Βούλτεψη πρέπει να γνωρίζει ότι έχει υπάρξει ως πρακτική κατά το παρελθόν και όχι μόνο στην περίπτωση του 1953, της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Πρέπει να επισημάνουμε κάτι άλλο ακόμη, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, αλλά είναι θεσμικό χρέος διευκολύνει την αναζήτηση μιας πολιτικής απάντησης στο ζήτημα.

Αν εμείς που έχουμε το έννομο συμφέρον δεν μπορέσουμε να βάλουμε αυτή τη συζήτηση πάνω στο ευρωπαϊκό τραπέζι, αλλά αποδεχόμαστε μέσω του κορσέ του μνημονίου οτιδήποτε λέγεται από τις σημερινές κυρίαρχες δυνάμεις φοβούμαι ότι τότε είναι αδιέξοδος αυτός ο δρόμος. Πέντε χρόνια έχουμε δει πού οδηγεί.

Άρα, είναι μονόδρομος να πάρουμε τον άλλο δρόμο. Και δεν θα είναι σίγουρα χειρότερος. Θα είναι κάτι προς όφελος των συμφερόντων του λαού μας».