14 Νοε 2014

Κυβερνητική προπαγάνδα μετά την άτακτη υποχώρηση μπροστά στην τρόικα

Ο χαιρετισμός του Αντώνη Σαμαρά στη «γαλάζια» επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του για πρώτη φορά χθες, επιβεβαιώνει τον φόβο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Και μπορεί ο πρωθυπουργός να εξέφρασε την ....
πεποίθησή του για εξάντληση της τετραετίας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που απέφυγε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ την κάλεσε (χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ) να τα βρουν στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, παρουσίασε τη συνταγματική αναθεώρηση ως την κορυφαία διαδικασία για «να αλλάξει εντελώς η Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς την ομίχλη της αστάθειας, των κλυδωνισμών και της ακυβερνησίας».
Την ίδια ώρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται ανήμπορη να στηρίξει την κυβερνητική υπαναχώρηση στις απαιτήσεις της τρόικας. Και αυτό είναι εύλογο, καθώς οι βουλευτές του κόμματος μόλις πριν από μία εβδομάδα ψήφισαν τη διάταξη που... τροποποίησε, «αδειάζοντας» την κυβέρνηση, η τρόικα.
Τη... νύφη πλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, που, όντας απών από τη Βουλή, δέχτηκε τα πυρά συντηρητικών -και μη- βουλευτών.
Σήμερα το μεσημέρι, κατά την ονομαστική ψηφοφορία της ρύθμισης των 72-100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα φανεί το μέγεθος της αναστάτωσης στις Κ.Ο. των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Πηγή: efsyn.gr