6 Νοε 2014

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

ΟΛΜΕ - φωτο Στέλιος Στεφάνου
ΟΛΜΕ - φωτο Στέλιος Στεφάνου
Συνδικαλιστικοί φορείς εργαζομένων στο χώρο της Παιδείας, φοιτητές και μαθητές, διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί απεργίες, διαδηλώσεις και εντάσεις με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, του υπ. Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές, σε ....
σχολεία και πανεπιστήμια.
  Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη, 6/11/2014 στις 2 μ.μ. στα Προπύλαια.
Επίσης ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε ότι με απόφαση γενικής συνέλευσης, πραγματοποιεί "στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και μαζικά συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι".
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: "Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους. Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας
Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά. Διεκδικούμε άμεσα λύσεις στα επείγοντα εκρηκτικά προβλήματα του Πανεπιστημίου, των εργαζομένων, των φοιτητών.
Φοιτητές/τριες, εργαζόμενες/νοι, διδάσκουσες/ντες, όλοι συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Προβάλουμε και διεκδικούμε τα αιτήματα κάθε τμήματος της κοινότητας και όλοι μαζί υπερασπίζουμε το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της παιδείας και το δικαίωμα στη μόρφωση. Καμία απόλυση – Καμία διαγραφή φοιτητών. Όλοι και όλες στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια". 
Πηγή: enet.gr