28 Νοε 2014

Οριστικά σε δίκη 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπεδίου

Συνολικά 14 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση του Βατοπεδίου σύμφωνα με βούλευμα του Αρείου Πάγου, με το οποίο απορρίπτεται η αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Γιώργος Μποροδήμος κατά του  βουλεύματος του...
Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.Ο Γιώργος Μποροδήμος υποστήριζε πως το παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψει και λογικά σφάλματα, ενώ σχετική αίτηση είχαν υποβάλλει ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη. Ωστόσο η αίτηση απορρίφθηκε.
Σε δίκη παραπέμπονται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.
Επίσης στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.
Πηγή:http://tvxs.gr