20 Οκτ 2014

Gallup: Τρίτη πιο αντιδημοφιλής παγκοσμίως η κυβέρνηση Σαμαρά!

Μόλις 14% των Ελλήνων δηλώνει ότι αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά και τα πεπραγμένα της, ενώ πάνω από εννέα στους δέκα θεωρούν ότι εντός της κυβέρνησης υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, αναφέρει η Global States of Mind 2014 που συντάσσει κάθε χρόνο η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup....
Οι «επιδόσεις» αυτές καθιστούν την Ελλάδα τη χώρα με τον τρίτο μικρότερο βαθμό αποδοχής της κυβέρνησής της, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Βοζνία Ερζεγοβίνη, κατά την ίδια πηγή.
Ελλάδα και Βοζνία ισοβαθμούν στην κορυφή, ως προς την κυβερνητική διαφθορά.
Η αποδοχή των πεπραγμένων της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Έλληνες φτάνει το 23%, ενώ για την γερμανική πολιτική το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, αγγίζοντας το 29%. Για τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς (όπως το ΔΝΤ) το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο και φθάνει το 19%.
Η έρευνα παραθέτει επίσης ως σημαντικό στοιχείο το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας, το οποίο φτάνει στο 27,3%, το υψηλότερο μεταξύ των πρώτων χωρών.
Στο συνοδευτικό κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και δανεισμού.
Παρότι η χώρα αναβαθμίστηκε πρόσφατα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, οι πολίτες υποφέρουν ακόμη από τα μέτρα αυτά, κατά την ίδια έκθεση.
Το ινστιτούτο, το οποίο λειτουργεί περισσότερα από 40 γραφεία σε 27 χώρες, έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, ενώ το ερευνητικό κέντρο του βρίσκεται στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Georges Gallup.
Αναλυτικά, οι 12 κυβερνήσεις του κόσμου με τη μικρότερη δημοτικότητα:
12η  θέση: Ισπανία
11η θέση: Πορτογαλία
10η θέση: Τζαμάικα
9η θέση: Κόστα Ρίκα
θέση: Ρουμανία
θέση: Περού
θέση: Πακιστάν
5η θέση: Μολδαβία
θέση: Τσεχία
θέση: Ελλάδα
θέσηΒουλγαρία
θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη
Διαβάστε επίσης:
Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»