12 Οκτ 2014

ΣΥΡΙΖΑ:Απομονωμένη και αποδυναμωμένη η κυβέρνηση

"Η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη. Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές αμφισβήτησης των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω της πρότασης για...
  «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»." τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την πρόσφατη συζήτηση στη βουλή και τη "δήθεν-όπως επισημαίνει-έξοδο από το μνημόνιο.
"Αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη  τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το «ελληνικό  χρέος είναι βιώσιμο»;
Αλήθεια,  τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς,  όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;" σημειώνει.

"Η αλήθεια είναι πως ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει  την χώρα με διαιώνιση του μνημονίου ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας «προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που  δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Πηγή:http://www.enikos.gr