24 Οκτ 2014

Χαράτσι ελέω... ανάπτυξης καλείται να πληρώσει η Ελλάδα στην ΕΕ

Αποκαλυπτικό έγγραφο
Σε σκληρή δοκιμασία φαίνεται πως θέτει η Κομισιόν αρκετές χώρες της Ευρώπης των 28, καθώς σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε πρόσφατα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, αρκετά μέλη της «ευρωοικογένειας», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα κληθούν να...
πληρώσουν σημαντικά ποσά, υπό τη μορφή εισφορών, στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επειδή εμφάνισαν θετικά οικονομικά αποτελέσματα κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος
Αλγεινή εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί το γεγονός ότι στο εν λόγω έγγραφο, τα κράτη-μέλη που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη περιγράφονται ως «Ηττημένοι», ενώ αντίθετα ως «Νικητές» αποκαλούνται χώρες όπως, για παράδειγμα, η Γερμανία και η Γαλλία, οι οποίες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων.
Δείτε παρακάτω τον αναλυτικό πίνακα, με τους κερδισμένους και χαμένους της Ε.Ε.

Οργισμένη αντίδραση Κάμερον
Οι αξιώσεις που προβάλλει η Κομισιόν σε χώρες-μέλη που εμφάνισαν θετικούς οικονομικούς δείκτες το 2014, προκάλεσαν την Παρασκευή την «έκρηξη» του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως «ολότελα απαράδεκτες».
Πολιτικοί αναλυτές στη «Γηραιά Αλβιόνα» χαρακτηρίζουν ως «απολύτως φυσιολογική» την αντίδραση του Κάμερον, αφού βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μια κρίσιμη εκλογική μάχη ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος ζητά σε όλους τους τόνους την άμεση αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε..
Βάσει του σχετικού πίνακα, η Κομισιόν ζητεί από το Λονδίνο να συνεισφέρει περίπου 1,7 δισ. στερλίνες (περίπου 2,15 δισ. ευρώ) στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ποσό που θα προστεθεί στην πληρωμή των 13,8 δισ. δολαρίων που καταβάλλει σε ετήσια βάση η χώρα αυτή προς το ταμείο της Ένωσης.
«Η Κομισιόν τιμωρεί τη Βρετανία επειδή έλαβε σκληρές αποφάσεις, επειδή έθεσε σε ισχύ ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο αλλά και γιατί έχει μια από τις πλέον επιτυχημένες οικονομίες μέσα στην Ε.Ε., ενώ στην πραγματικότητα επιβραβεύει τη Γαλλία, που αποτελεί έναν οικονομικό ‘κουβά’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Συντηρητικών βουλευτών, Σιντ Κάμαλ.
Πηγή:http://tvxs.gr