6 Οκτ 2014

Ακίνητα που πωλούνται σε τιμές... αυτοκινήτων: «Κατρακύλα» για τις αξίες -Ιδιοκτήτες σε απόγνωση

Σε ελεύθερη πτώση εξακολουθούν να βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πλέον ξεπουλούν με την αξία τους να θυμίζει πωλήσεις αυτοκινήτων.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα ....
που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής» όπως εκείνο ενός δυαριού σε πάροδο της οδού Ριζάρη το οποίο πουλήθηκε για μόλις 10.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή στο Κολωνάκι αγοραστής φαίνεται να «χτυπάει» διαμέρισμα 100 τ.μ. 5ου ορόφου, του 1971, σε πάροδο της πατριάρχου Ιωακείμε για 150.00 ευρώ.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα σε περιοχές όπως η Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει ακόμη και στο μισό, ενώ, στην οδό Ευελπίδων ρετιρέ 90 τ.μ. απέναντι από τα δικαστήρια πουλήθηκε έναντι 33.000 ευρώ, στην ίδια τιμή με ένα δυάρι στη Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας.
Στο Νέο Ηράκλειο διαμερίσματα του 2010 που οι τιμή τους ήταν 3.000€/τ.μ. σήμερα είναι στα 1.500€/ τ.μ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν 3 βασικές δυνάμεις που επενεργούν στην κτηματαγορά κι εξακολουθούν να ισοπεδώνουν τις τιμές.

  • τα ενοίκια έχουν πέσει υπερβολικά την ώρα που οι φόροι έχουν πολλαπλασιαστεί
  • η πλειονότητα των ιδιοκτητών έχει υποστεί μεγάλη μείωση εσόδων (κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια εργασίας, μείωση εισοδημάτων)
  • οι τράπεζες έχουν αποσυρθεί από τη στήριξη της κτηματαγοράς, αφού σπάνια δίνουν στεγαστικά χωρίς ο αγοραστής να καταθέσει ως ενέχυρο της αξία του ακινήτου σε μετρητά.

Πηγή: iefimerida.gr