8 Οκτ 2014

Θαύμα! 5.000 προσλήψεις ανέργων σε λίγες ώρες

Είναι πρωτοφανές και ελπιδοφόρο συνάμα. Μέσα σε λίγες ώρες 4.156 επιχειρήσεις δήλωσαν συμμετοχή στον ΟΑΕΔ και κάλυψαν τις θέσεις των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν 5.000 ανέργους ηλικίας 25- 66 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος του Οργανισμού. Η ηλεκτρονική υποβολή των...
αιτήσεων των επιχειρήσεων ξεκίνησε το μεσημέρι στις 12.00 και ολοκληρώθηκε αυθημερόν, παρά τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο σύστημα του Οργανισμού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά), για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση του υφιστάμενου προσωπικού.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι δε μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ που είναι εγγεγραμμένοι στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις αιτούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή:http://www.newsit.gr