31 Μαρ 2014

Λαοπλημμύρα στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο


ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρότερες και αντιδραστικότερες και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις είναι οι ρυθμίσεις της "συμφωνίας" κυβέρνησης - τρόικας, που το βράδυ της Πέμπτης (27/3) δόθηκαν στα κόμματα και την Παρασκευή (28/3) κατατέθηκαν στη ....
Βουλή. (βρείτε εδώ ολόκληρο το πολυν/διο).
Mε διαδικασίες «εξπρές», που εξευτελίζουν ακόμα και το ρόλο του Κοινοβουλίου, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου σφαγιάζει τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και ρημάζει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της χώρας.
 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝ/ΔΙΟΥ
Ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Στη συγκέντρωση καλούν πληθώρα φορέων και οργανώσεων, μεταξύ των οποίων η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α),το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, φορείς, ομοσπονδίες και συνδικάτα εργαζομένων και επαγγελματιών. (Βρείτε αναλυτικά τα καλέσματα εδώ)

Αργά το απόγευμα, στη συγκέντρωση προσήλθε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρησή της από την συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο (βλ. παρακάτω).
Θετικό γεγονός αποτελεί, επίσης,πως το ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων φορέων που είχαν απευθύνει κάλεσμα, διαμορφώνοντας μια μαζική και ενιαία παρουσία.


Λίγο μετά της 20:00 το βράδυ, έφτασε με πορεία στον χώρο του Συντάγματος και το ΠΑΜΕ, που είχε καλέσει νωρίτερα σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Περισσότερα στο iskra.gr