1 Νοε 2013

Ενοπλη επίθεση με δύο νεκρούς

Μέλη της Χρυσής Αυγής τα θύματα
Πηγή φωτογραφίας: Αναστασία Καψάλη, Facebook
φωτο: Αναστασία Καψάλη, Facebook
Τελευταία ενημέρωση: 22:29/1-11-2013
Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυματίας από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στις 7 το βράδυ στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πολύ κοντά στο τοπικό ....
αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για μέλη της Χ.Α. σύμφωνα με δηλώσεις του Ηλ. Παναγιώταρου.
 
  22:38: Από τον τόπο της επίθεσης περισυνέλλεγησαν 12 κάλυκες των 9 χιλιοστών σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών. Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή γύρω από τα γραφεία της Χ.Α. όπου σημειώθηκε η δολοφονία.
 
22: 15 Ανακοίνωση της ΝΔ 
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες.Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

 
22:04  Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
“Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα” επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τονίζει ακόμα ότι “η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχει σχέση, ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες.”  
21:58 Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος."
 
21:48 : Φραστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες υποστηρικτές της νεοναζιστικής οργάνωσης.
 
21:47 «Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για το αιματηρό χτύπημα με δυο νεκρούς στο Νέο Ηράκλειο. «Φοβούμαι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, φοβούμαι πως δε θα είναι και η τελευταία. Δεν θα τους περάσει. Νταήδες ξεφτιλισμένοι όσοι ασκούν αυτής της μορφής της βία γελοιωδέστατα πρόσωπα» δήλωσε η βουλευτής. 

 
21:44 Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ
"Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.
 
21:42 Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ  “Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη φονική επίθεση.
 
21:37 Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας τα θύματα έχουν χτυπηθεί στον θώρακα και στο κεφάλι, και ότι μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ο ένας εκ των τριών νεαρών, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όσον αφορά τον τρίτο τραυματία, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, είπε ότι είναι βαριά τραυματισμένος, βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει. 
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι ο σοβαρά τραυματισμένος 29χρονος που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», φέρει τραύμα από βλήμα το οποίο έχει χτυπήσει το κεφάλι κι έχει φθάσει μέχρι τον σπλήνα. «Ο άνθρωπος θα δώσει μεγάλη μάχη» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ένα περιστατικό που μας έχει συγκλονίσει όλους.
 
21:33 Κλεμένη ήταν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η μοτοσικλέτα που βρέθηκε νωρίτερα στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν 9 χιλιοστών και στο σημείο βρέθηκαν περίπου 15 κάλυκες, που θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες που φορούσαν κράνη σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της ΧΑ, τα οποία βρίσκονται σε όροφο, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί. 
 
Οι δράστες τους πλησίασαν και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια έτρεξαν στη μοτοσικλέτα με την οποία εξαφανίστηκαν.
 
Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 
21: 20 Τα θύματα της επίθεσης είναι οι Γιώργος Φουντούλης και Μάνος Καπελώνης.
 
21:09 Το ΚΚΕ «καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο». Σημειώνει ακόμη πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
 
21:06 Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου
“Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν από την ενωμένη ελληνική κοινωνία και τη δικαιοσύνη αμείλικτα” είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

 
21:04 Μια μοτοσικλέτα που μοιάζει με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ένοπλης επίθεσης βρέθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στο σημείο της επίθεσης στην οδό Αυξεντίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα .
 
20:50 «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» πρόσθεσε.
 
Πηγή: enet.gr