12 Οκτ 2013

Tαξίδι στο βυθό του Τιτανικού...

Λάτρεις της ιστορίας ή απλά μια εμμονή με την τραγική ιστορία αγάπης του James Cameron για τον αβύθιστο Τιτανικό; Διαθέτοντας 45.000 ευρώ, μπορείτε να απολαύσετε μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, ανακαλύπτοντας από κοντά τα ερείπια του... θρυλικού κρουαζιερόπλοιου.
Ο Τιτανικός δεν τελείωσε ποτέ το παρθενικό του ταξίδι, τον Απρίλιο του 1912, αφού συνετρίβη τραγικά σε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε στον πυθμένα του ωκεανού. Το ναυάγιο βρίσκεται ακόμη στο βυθό της θάλασσας, αλλά οι επιστήμονες έχουν να επισκεφθούν την περιοχή από τις αρχές του 1990 για να συλλέξουν δεδομένα και πληροφορίες.


Η εταιρεία Bluefish, με έδρα το Λος Άντζελες, διοργάνωνε το 2002 υποβρύχιες αποστολές στο ναυάγιο. Μεταξύ του 2002 και του 2006, 8 άτομα επισκέφθηκαν την περιοχή. Παρότι η οικονομική κρίση προκάλεσε μια στασιμότητα στην αγορά των αποστολών πολυτελείας, η Bluefish αποφάσισε να διοργανώσει το ταξίδι και φέτος.


Οι τυχεροί που θα επιλέξουν να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία θα επιβιβαστούν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υποβρύχιο όχημα και θα αφεθούν σε ένα ταξίδι, το οποίο διαρκεί μεταξύ 11-12 ώρες.


Κάθε υποβρύχιο όχημα μπορεί να χωρέσει μόνο έναν με δύο επιβάτες και έναν οδηγό, οι οποίοι θα ξεκινήσουν για την υποβρύχια αποστολή φτάνοντας στα12.465 πόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού.


Η τιμή καλύπτει την κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, διαμονή και γεύματα στο πλοίο, δραστηριότητες και ανέσεις. Τα χρήματα δίνονται για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας από το Shirshov Institute of Technology, οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα για κάθε κατάδυση, καθώς και δείγματα (αλλά όχι αντικείμενα) και αρχεία εικόνων.


Για φέτος έχουν προγραμματιστεί περίπου 300 ερευνητικά ταξίδια και ήδη πολλά από αυτά έχουν προκρατηθεί. Βιαστείτε λοιπόν, αν θέλετε να δείτε από κοντά ένα από τα πιο διάσημα ναυάγια του κόσμου.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr