10 Οκτ 2013

Oι δράσεις της ΕΕΤΤ για την ταχυδρομική αγορά. Δήλωση του υφ. Μεταφορών

Η σημερινή “Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων” βρίσκει την ελληνική ταχυδρομική αγορά εν μέσω σημαντικών προκλήσεων μετά την πλήρη απελευθέρωσή της από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Για την ομαλή μετάβαση σε μία απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά, την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ), η ΕΕΤΤ εναρμόνισε τη δευτερογενή νομοθεσία με ....
την ευρωπαϊκή, καθώς και το Ν.4053/2012, ενώ ανέλαβε σημαντικές θεσμικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Το 2013, η ΕΕΤΤ:
-Εξέδωσε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κανονισμούς για την αδειοδότηση παρόχων, το κόστος της ΚΥ, την επίλυση διαφορών, τις αποζημιώσεις και τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Ολοκλήρωσε πρόγραμμα ελέγχων σε 200 επιχειρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις (130 περίπου) διεγράφησαν από το Μητρώο.
Συνέχισε να αναπτύσσει πρωτοποριακά και εύχρηστα online εργαλεία όπως είναι:
-Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) με το οποίο οι καταναλωτές εντοπίζουν το πλησιέστερο ταχυδρομικό κατάστημα ή σημείο εξυπηρέτησης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα σε λειτουργικό σύστημα iOS και Android.
-Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων προς την ΕΕΤΤ από καταναλωτές και παρόχους.
-Διαδικτυακή εφαρμογή για την αναζήτηση στο Μητρώο της ΕΕΤΤ των ταχυδρομικών επιχειρήσεων και των μελών του δικτύου τους. 
Το μήνυμα του υφυπουργού Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλου
"Mε αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα των Ταχυδρομείων θα ήθελα να εξάρω την μακραίωνη προσφορά των ΕΛ.ΤΑ στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας
Στη χώρα μας η ιστορία των ΕΛ.ΤΑ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της πατρίδας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συνείδηση των πολιτών καθιερώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία και προσέφερε σημαντικές και πολύτιμες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ιστορικές περιόδους της πατρίδας μας .
Στην σημερινή δύσκολη συγκυρία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν με ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων, πρακτορείων και διανομέων να προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών, όπως επιστολικού ταχυδρομείου, υπηρεσίες ταχυμεταφορών, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κλπ, να εμπλουτίζουν συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προϊόντα, ενισχύοντας τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά με στόχο την ικανοποίηση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των πολιτών.
Τα ΕΛΤΑ κατέχουν υψηλή θέση στον τομέα παροχής υπηρεσιών με υψηλότατα standars και τους αρμόζουν οι ευχαριστίες μας".  
 
Πηγή: metaforespress.gr