19 Οκτ 2013

«Σαμαράς και Στουρνάρας προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα»

«Η κατάσταση στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι διαρκώς επιδεινούμενη, ποτέ η χώρα μας δεν ήταν σε χειρότερο σημείο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον... πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα». «Οι δηλώσεις του ηχούν ως ειρωνεία στα αυτιά των άνεργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ η “επιτυχία” σχετικά με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι αντιληπτό πως είναι το παράγωγο μιας εσωτερικής στάσης πληρωμών, αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και μιας απίστευτα αντικοινωνικής και υφεσιακής πολιτικής», αναφέρει.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι «ποτέ η κυβέρνηση δεν θέλησε να διεκδικήσει έναν άλλο δρόμο πέραν του μνημονίου, υπηρέτησε και ταυτίστηκε με τις επιλογές των δανειστών βάζοντας απέναντί της την κοινωνία, επιτιθέμενη εναντίον της με άγριο τρόπο».

«Σήμερα η ανάγκη να βάλουμε ένα τέλος στο κατήφορο, να επανακτήσουμε ως λαός την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, συναντιέται με την νικηφόρα πορεία και προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.