17 Οκτ 2013

"Αν μας πιέσετε για μέτρα θα πάμε σε εκλογές"

Σε όλους τους τόνους διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα και βάζει μάλιστα στους εταίρους το δίλημμα ότι εάν την πιέσουν περισσότερο θα αναγκαστεί να οδηγήσει τα πράγματα σε εκλογές.
Από την άλλη πλευρά, οι ευρωπαίοι πιέζουν ....
για νέα μέτρα, ειδικά για να καλυφθούν τα κενά που υποστηρίζουν ότι έχει ο νέος προϋπολογισμός, καθώς είναι και γι αυτούς δύσκολο να περάσουν στους δικούς τους ψηφοφόρους νέα χρηματοδότηση, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει των ευρωεκλογών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε βέβαιος ότι το δημοσιονομικό κενό μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς οριζόντια μέτρα.
"Το δημοσιονομικό κενό είναι πολύ μικρό και μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς οριζόντια μέτρα», δήλωσε και επισήμανε ακόμη ότι το χρηματοδοτικό κενό "είναι υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουν οι πιστωτές μας", τόνισε.
Αλλά θυμίζουμε και την ανακοίνωση των προηγουμένων ημερών από τον Σίμο Κεδίκογλου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει πως "τα όσα γράφονται για τον Πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού”, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο.

Πηγή: newmoney.gr