13 Οκτ 2013

Ηράκλειο: Ξεσηκωμός στον χώρο της Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Λ. Κνωσού 6) διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 12.00, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και οι εκπαιδευτικοί της...
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:

«Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να είμαστε εκεί να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε δασκάλους, να λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα και τα τμήματα ένταξης, να αρχίσουν έργα βελτίωσης της κτηριακής κατάστασης των σχολείων που έχουν προβλήματα, να πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος των κτηρίων, να δοθούν χρήματα αρκετά να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων».

Παράλληλα, μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση το προηγούμενο διάστημα, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου προχωρά σε σειρά δράσεων.

Την Τρίτη, στις 19.00, στο 3ο ΓΕΛ διοργανώνει συνάντηση με την Ομοσπονδία, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και τα μαθητικά συμβούλια.

Νέα γενική συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη, στις 19.00, στο 3ο Λύκειο, ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 12.00, στην πλατεία Ελευθερίας.

Η Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου, το δε τελικό Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για εισήγηση κινητοποιήσεων στις κατά τόπους ενώσεις στις 14 του μήνα.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου οργανώνει ημερίδες, ενημερωτικές συζητήσεις/ παρεμβάσεις σε ομάδες σχολείων εντός και εκτός πόλης, εντός και εκτός ωραρίου σχολείων, καθώς και σε Δημοτικά Συμβούλια, Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θα γίνει κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. με Συλλόγους Δασκάλων και συντονισμός με τις ΕΛΜΕ των άλλων νομών της Κρήτης.

Πηγή: cretalive

Πηγή:http://www.zougla.gr