31 Οκτ 2013

«Παγώνει» η άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του...
δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι το ραντεβού με την τρόικα θα γίνει κανονικά.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και ότι το ταξίδι προς το παρόν «παγώνει».

«Οι Έλληνες λένε: 'Κάνουμε αρκετά' και η τρόικα χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει ο προϋπολογισμός» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα δυσβάσταχτα μέτρα. «Μετά από εξαετή ύφεση που αφάνισε το 40 %των νοικοκυριών και των εισοδημάτων και εκτόξευσε την ανεργία στο 28% , οι Έλληνες λένε ΄φτάνει αρκετά'»  και συνεχίζει κάνοντας αναφορά στην απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις οριζόντιες περικοπές «Η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού απορρίπτει τις όποιες οριζόντιες περικοπές , υποστηρίζοντας ότι έχει καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού όπως καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη». 

Πηγή:http://www.protothema.gr