12 Οκτ 2013

«Όχι» του Λευκού Οίκου στη νέα πρόταση

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων η οποία επιτρέπει να αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού αλλά συνδέει το ζήτημα αυτό με τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό δεν είναι αποδεκτή, διότι μπορεί να φέρει εκ νέου τη χώρα προ του κινδύνου να κηρύξει πτώχευση σε έξι εβδομάδες....

«Μια αύξηση του ορίου του (ομοσπονδιακού) δανεισμού για έξι εβδομάδες που συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό θα μας έφερνε ακριβώς στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, σε μόλις έξι εβδομάδες, ακριβώς πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών και την προφανώς σημαντική περίοδο των αγορών ενόψει των γιορτών», επισήμανε ο Τζέι Κάρνεϊ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Δεν θα έπρεπε να συνδέσουμε την απειλή της χρεοκοπίας με τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», ανέφερε ακόμη ο Κάρνεϊ.

Αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με μερικές ημέρες πριν «ακόμη δεν έχουμε επιτύχει μία συμφωνία», τόνισε.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ δήλωσε ότι ο Μπένερ συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη συνέχιση των συνομιλιών για το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού και της επαναλειτουργίας των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους η χρηματοδότηση των οποίων έχει ανασταλεί.

«Ο πρόεδρος και ο πρόεδρος της Βουλής συνομίλησαν τηλεφωνικά. Συμφώνησαν ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μπένερ, Μάικλ Στιλ, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το γραφείο του Μπένερ δεν θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ή άλλες πληροφορίες, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πηγή:http://www.zougla.gr