4 Οκτ 2013

Τσίπρας: Έπρεπε να χυθεί αίμα για να κινητοποιηθούν;

Επίθεση στην κυβέρνηση για ολιγωρία κρατώντας αποστάσεις για την απόφαση των δικαστικών σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας αιχμές και κατά του Ν. Δένδια.
  Σε συνέντευξή του στο Euronews ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δικαστικές εξελίξεις ....
αναφέρει ότι “εφόσον δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ασφαλή κρίση αναφορικά με την απόφαση του ανακριτή” και τονίζει ότι “πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της”.
Ειδικά σε αυτό το σημείο και με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια στη σημερινή “Ελευθεροτυπία” επισημαίνει ότι “θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία”. Όπως λέει: “Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να ακούμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε»”.
Επίσης κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι “επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα.”
“Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;” τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει ότι “οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.”
Επίσης αποδίδει τις εξελίξεις στη “σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη” και επομένως κατά τον ίδιο “είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα.” 
Πηγή: enet.gr