12 Οκτ 2013

Λαφαζάνης: Η θεωρία των δύο άκρων οδηγεί τη χώρα σε ανώμαλες εξελίξεις

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια έδωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας περί ακραίων στελεχών στον...
ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν, δυστυχώς, την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αυτή η θεωρία των δύο άκρων, «η οποία επιχειρεί, περίπου, να εξομοιώσει, στο όνομα της βίας, τη Χρυσή Αυγή με την Αριστερά, υπονομεύει ευθέως τη Δημοκρατία και οδηγεί τη χώρα σε ανώμαλες εξελίξεις».

Τα ακραία στοιχεία υπάρχουν στην παράταξη της ΝΔ, τα γνωρίζει άριστα ο Ν. Δένδιας και είναι αυτά που δίνουν τον τόνο και την κατεύθυνση στην πολιτική της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε επίσης ότι έχουμε μια κυβέρνηση που καταστρέφει οικονομικοκοινωνικά τον τόπο και δυστυχώς θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του με τις επικίνδυνες θεωρίες των δύο άκρων, των οποίων εμπνευστής και αρχιτέκτονας είναι ο κύριος πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς τις ακολουθεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, του οποίου ο ρόλος έπρεπε να ήταν πολύ διαφορετικός.

Ο κ. Λαφαζάνης πήρε μέρος σε αντιφασιστική εκδήλωση σήμερα στο Πέραμα. Σε σχετική δήλωσή του είπε ότι οι εργαζόμενοι του Περάματος και όλου του Πειραιά είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να σταματήσουν το φασισμό και να κόψουν το δολοφονικό χέρι του στις γειτονιές τους. Είναι γι΄αυτό ενωμένοι και αποφασισμένοι να συμβάλλουν για να απαλλάξουν, ταυτόχρονα, τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υπηρετεί, είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε:

«Ευρύτερα ο λαός μας, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλο και περισσότερο ενώνεται γύρω από το θεμελιώδες αίτημα μιας μεγάλης αντιφασιστικής, αντιμνημονιακής και δημοκρατικής ανατροπής που θα δώσει ανάσα και ελπίδα στη χώρα, ανοίγοντας δρόμους εθνικής ανεξαρτησίας, διεξόδου και προοδευτικής ανασυγκρότησης».

Πηγή:http://www.protothema.gr