7 Οκτ 2013

Ανοικτή Επιστολή - Διαμαρτυρία 100 Συναδέλφων-Ταχυδρόμων της Θεσσαλονίκης


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,                                       Θεσσαλονίκη 27/09/13

Με την ευκαιρία της νέας χαρτογράφησης, οι 100 υπογράφοντες συνάδελφοι, την ανοικτή επιστολή, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστές ορισμένες επισημάνσεις.
Είμαστε οι συνάδελφοι που έχουμε να πάρουμε άδειες αναψυχής εδώ και τρία χρόνια και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να τις διεκδικήσουμε όπως και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα για τον οργανισμό και για τους υπευθύνους...
Είμαστε αυτοί που μας επιβάλλατε, για τη διάσωση του ΕΛΤΑ, μια Σ.Σ.Ε που αναστέλλει τα δώρα και ....
το επίδομα αδείας με έντονα τα χαρακτηριστικά της άνισης μεταχείρισης, οι υψηλόμισθοι συμβάλλουν ελάχιστα έως καθόλου ενώ οι χαμηλόμισθοι δίνουν τα περισσότερα. Χώρια που εμείς οι αφελείς πιστεύαμε ότι τα δώρα είναι κατοχυρωμένα με την Εθνική Συλλογική σύμβαση!!!
Είμαστε οι νέοι συνάδελφοι που μας επιβλήθηκε η κατάργηση του χρονοεπιδόματος χωρίς η ΠΟΣΤ να αντιδράσει ούτε για την τιμή των όπλων. Επί της ουσίας, σε συνδυασμό με το παραπάνω, οι αποδοχές μας είναι χαμηλότερες από το ενιαίο μισθολόγιο. Γι΄αυτό μη μας τρομάζετε.
Είμαστε οι τελευταίοι που θα αποστασιοποιηθούμε από οποιαδήποτε προσπάθεια, όσο επίμονη και αν είναι, για τη διάσωση του ΕΛΤΑ, που είναι ταυτόσημη με τη δική μας διάσωση και ύπαρξη.
ΑΛΛΑ δεν φθάνουν όλα αυτά, τούτες τις μέρες ζούμε κάτι πρωτόγνωρο με την εφαρμογή της νέας χαρτογράφησης (!!!), η οποία γεννά ερωτηματικά.
Γιατί κύριοι της Διοίκησης, της ΠΟΣΤ και του Συνδικάτου το 2011 επιλέξατε το μοντέλο όπου συμμετείχαμε όλοι μας στη διαμόρφωση των τομέων διανομής και σήμερα εφαρμόζετε ερήμην μας μια χαρτογράφηση αυθαίρετη, με αυτοσχέδιο τρόπο, πλασματική, βγαλμένη μέσα από τα κέντρα διαλογής, χωρίς να έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Κύριοι της ΠΟΣΤ και του Συνδικάτου, έχετε προσυμφωνήσει νόρμες και αν ναι, ποιές είναι αυτές;
Γνωρίζετε κύριοι της Διοίκησης και του Συνδικάτου ότι με αυτούς τους τομείς διανομής δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας μέσα στο ωράριο μας;
Γνωρίζετε ότι με την εφαρμογή της απεμπολείται συνειδητά το δικαίωμα της κανονικής άδειας για άλλη μια φορά;
Αλήθεια όταν εδώ και χρόνια δεν λύσατε το πιο απλό θέμα που αφορά τα ψιλά για την διευκόλυνσή μας τις ημέρες των πληρωμών, θέλετε να μας πείσετε ότι θα λύσετε μεγαλύτερα και δυσκολότερα προβλήματα; Αυτό που καταφέρατε με την παρούσα χαρτογράφηση είναι να μας καταστήσετε στόχο και θύματα ολέθριων επιλογών.
Τι απαντάτε στο συνάδελφο που η πίεση της δουλειάς θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες υγείας; Τι απαντάτε και πως κατοχυρώνετε τον συνάδελφο που εκ των πραγμάτων, θα υποστεί υπηρεσιακό έλεγχο για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων; Αυτό σας το ρωτάμε διότι με την συμπεριφορά σας έχετε επί της ουσίας αποδεχτεί και νομιμοποιήσει μια χαρτογράφηση η οποία δεν ανταποκρίνεται και δεν υπακούει στους κανόνες λειτουργίας της διανομής.
Μήπως επιλέξατε το ρόλο του καλού και του κακού; Δηλαδή κάποιοι να μας τιμωρούν και ύστερα να εμφανίζονται οι σωτήρες μας;
΄Εχετε διασφαλίσει τα μέσα με τα οποία θα μετακινούνται οι διανομείς των μηχανοκίνητων τομέων και συγχρόνως διασφαλίσατε την ασφάλεια τους με τον ανάλογο εξοπλισμό; (και εννοούμε τα μηχανάκια, κράνη, αδιάβροχα κλπ). Καθώς επίσης και την ταξινόμηση κατά τομέα και την εντυποδιασπορά;
Δεν έχετε λοιπόν εξασφαλίσει ούτε τα αυτονόητα,γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχετε ξεπεράσει κάθε όριο ενδοτικότητας και απορούμε γιατί;!!!
Επειδή η σωτηρία και η κερδοφορία του οργανισμού, θα προέλθει από την αναπτυξιακή του πορεία και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις σ΄αυτή την προσπάθεια, περιμέναμε από την ΠΟΣΤ και το Συνδικάτο μια χαρτογράφηση με προσυμφωνημένες νόρμες, εναρμονισμένη με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΕΛΤΑ. Δηλαδή για παράδειγμα, τί πρόβλεψη υπάρχει για τη χρήση του πολυμηχανήματος, που θα φέρει επάνω του κάθε διανομέας, τον επόμενο χρόνο;
Μήπως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και τα ταξίδια; Πείτε μας πόσο κόστισαν οι μετακινήσεις μελών του Συνδικάτου μας προς την Αθήνα με αφορμή τη νέα χαρτογράφηση και μάλιστα με τραγικά αποτελέσματα για τη διανομή; Με έκπληξη είδαμε την ανακοίνωση του Συνδικάτου μας, αφενός μεν να μην αποδέχεται δήθεν τη νέα χαρτογράφηση, αφετέρου όμως να συμβιβάζεται με αυτήν.
Ο καλός συνδικαλιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι κάτι είναι λάθος. Είναι αυτός που δεν δέχεται να εφαρμοστεί το λάθος.
          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις επικείμενες εκλογές, που θα γίνουν στις 8 και 9 του Οκτώβρη για εκπροσώπους στο ΔΣ του ΕΛΤΑ και για την Κεντρική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, σας καλούμε να τιμωρήσετε με την ψήφο σας αυτούς που μας αγνόησαν και μας εμπαίζουν και να στηρίξετε ανθρώπους με άποψη και φωνή.
                       ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.