29 Σεπ 2013

«Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά»

«Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά» είναι η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ερωτηθείς αν θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα L' Echo.
Η συνέντευξη που δημοσιεύεται τρεις...

εβδομάδες πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στο Λουξεμβούργο περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις εξελίξεις που οδήγησαν στην προκήρυξη εκλογών αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Ως προς την Ελλάδα και το ζήτημα του δημοσίου χρέους της ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε τα εξής:

«Υπάρχουν δύο στοιχεία: η έκθεση της τρόικα και η δέσμευση που έχουμε αναλάβει, αφενός να στηρίξουμε την Ελλάδα και αφετέρου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Δεν θα μπω στο παιχνίδι να γράψω σήμερα ένα σενάριο έχοντας απόλυτη άγνοια του τι πρόκειται να συμβεί το 2013, το 2014 και 2015 στην Ελλάδα αλλά και αλλού. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα όταν θα διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Το να πούμε στους Έλληνες πως ότι και να συμβεί θα λάβουν βοήθεια, δεν θα είναι καλό σημάδι. Το να πούμε στη δική μας κοινή γνώμη πως ότι και να συμβεί, οι Έλληνες δεν θα έχουν δεκάρα, είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά».

Πηγή:http://www.zougla.gr