1 Αυγ 2013

Η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, μετά την παραίτηση του Ιωάννη Τέντε.Η κυρία Κουτζαμάνη, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, υπηρέτησε για πολύ καιρό στην ποινική δίωξη και χειρίστηκε πολλές σοβαρές υποθέσεις. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας,...
η κληρωτίδα την ανέδειξε σε τακτική εισαγγελέα στο Πενταμελές Εφετείο, που επί μήνες συνεδρίαζε στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού εκδικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.
Σε δήλωσή της για την ανάληψη της ανώτατης θέσης ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επιλογή μου στην κορυφαία θέση της Εισαγγελικής Ιεραρχίας. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με τη συνεργασία των άξιων συναδέλφων και των δικαστικών υπαλλήλων να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνω. Έχω πλήρη συνείδηση ότι αναλαμβάνω τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, όπου ο Εισαγγελέας καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Πηγή:http://www.zougla.gr