Τα ΕΛΤΑ τιμούν το μοναδικό αυτό πνευματικό γεγονός με την κυκλοφορία ειδικού συλλεκτικού αναμνηστικού φακέλου σε περιορισμένα τεμάχια, με σημαντική φιλοτελική και συλλεκτική αξία.
Η καρδιά της παγκόσμιας φιλοσοφικής σκέψης θα χτυπά έως και τις 10 Αυγούστου στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 23ο Παγκόσμιο ....
Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής».
Ο φιλοσοφικός στοχασμός επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) τιμούν το μοναδικό αυτό πνευματικό γεγονός με την κυκλοφορία ειδικού συλλεκτικού αναμνηστικού φακέλου σε περιορισμένα τεμάχια, με σημαντική φιλοτελική και συλλεκτική αξία. Το 23o Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και διοργανώνεται από την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτείται από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, με πρόεδρο τον Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Βουδούρη.
Αναμνηστική σφραγίδα, ειδικά για την πανηγυρική συνεδρίαση
Αναμνηστικός φάκελος για τα 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος. |
Τα ΕΛΤΑ θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με ειδικό Τροχοταχυδρομείο, που θα λειτουργήσει στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Τριπόλεως και Μοναστηρίου) από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα που θα χρησιμοποιηθεί ειδικά για την πανηγυρική συνεδρίαση.
Για τα 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος Επίσης, θα διατίθενται τα προϊόντα της αναμνηστικής έκδοσης Φεγιέ για τα 2.400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Πλάτωνος που έχει ήδη κυκλοφορήσει από τα ΕΛΤΑ, και περιλαμβάνει: εικονογραφημένο και ειδικό αναμνηστικό φάκελο με φεγιέ καθώς και λεύκωμα της σειράς.
Η Πλατωνική Ακαδημία αποτέλεσε το πρώτο ελεύθερο Πανεπιστήμιο, ένα μοναδικό χώρο έρευνας, παιδείας και διαλόγου, ο οποίος συγκέντρωνε φιλόσοφους, ρήτορες, πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στις διδασκαλίες για να μάθουν, να διαλογιστούν, να συζητήσουν και να πειραματιστούν. Εκεί γνώρισαν μεγάλη άνθηση η Φιλοσοφία, οι πολιτικές επιστήμες, η αστρονομία, ενώ σημαντική έρευνα πραγματοποιήθηκε στον κλάδο των μαθηματικών και της γεωμετρίας.
Πηγή: naftemporiki.gr