3 Αυγ 2013

"Δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο ...κατά λάθος"

«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα. Αυτά είναι δυνατό να προκαλέσουν αντιδράσεις ή και αρνήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας», εκτιμά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης,...
με συνέντευξή στην εφημρίδα Επενδυτής και προσθέτει ότι η προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο «κρίσιμο» και«καίριο» δεν ψηφιστεί, την επόμενη ημέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, είναι χαρακτηριστική και των εκτιμήσεων της ίδιας για εξελίξεις που είναι δυνατό να τη ρηγματώσουν και να αναιρέσουν την αναγκαία πλειοψηφία της στη Βουλή.
Ο κ. Κουβέλης δεν αποκλείει να προκύψουν εκλογές από "ατύχημα", λόγω αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών αλλά από πολιτική σταθερότητα, η οποία, όπως τονίζει «δεν ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική. Δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόϊκας. Δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν αυτά τα λάθη και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής». Ο κ. Κουβέλης εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη στάση της τρόικας , μετά τις γερμανικές εκλογές.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου είναι προτεραιότητα για το κόμμα του και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και κινήσεων. «Προωθούμε τη δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης. Στη συμπαράταξη αυτή θέλουμε την πολιτική παρουσία όσων αναγνωρίζουν τις αξίες της φιλοευρωπαϊκής αριστεράς, της μεταρρύθμισης, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του ριζοσπαστικού πραγματισμού.Θεωρούμε αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως«μεταμνημονιακή» δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, την επαναθεμελίωση του κράτους", υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης και διατυπώνει την ιδέα για τη συγκρότηση ενός, ευρείας υποστήριξης, ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές.« Η παρουσία μας στις προσεχείς εκλογές θα είναι αυτόνομη, μ’ ένα πλατύ ευρωψηφοδέλτιο με πρόσωπα που θέλουν και διεκδικούν την πολιτική ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης και την κοινή ευρωπαϊκή διαχείριση της οικονομικής κρίσης»,τονίζει.

Πηγή:http://www.newsit.gr