19 Αυγ 2013

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Ευχαριστούμε τον κ. Κορκίδη αλλά δε θα πάρουμε

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) κάνει λόγι για εκβιαστικό δίλλημα από την πλευρά του Βασίλη Κορκίδη για μείωση μισθών της τάξης του 13% για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και είναι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις....


Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζόμενους -όχι μόνο του εμπορίου- η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδη για μείωση μισθών 13% για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι είναι ακόμα σε ισχύ η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και υποστηρίζει ότι ο κ. Κορκίδης «έρχεται να υπερασπιστεί τις απαιτήσεις της Τρόικας για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής του τσακίσματος των μισθών και της περαιτέρω εξαθλίωσης των εργαζομένων, θέτοντας μάλιστα το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα: ή αποδέχεστε μείωση μισθών 13% ή θα εφαρμόσουμε ατομικές συμβάσεις με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις».

«Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, αλλά δεν θα πάρουμε»

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ φροντίζει να εμφανίζεται και ως ...αντιστασιακός απέναντι στην Τρόικα, η οποία κατά τα λεγόμενά του πιέζει για μειώσεις μισθών της τάξης του 32%, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συγκρατήσει το ποσοστό στο 13%, προτείνοντας μείωση του εισαγωγικού μισθού από τα 863 στα 751 ευρώ, όσο ήταν οι μηνιαίες αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου» και οι εργαζόμενοι προσθέτουν: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, αλλά δεν θα πάρουμε».

Η ΟΙΥΕ καλεί σε συντονισμένους αγώνες

Η ΟΙΥΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, όχι μόνο στο εμπόριο αλλά σε όλους τους κλάδους, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν συντονισμένους αγώνες, για να αποκρούσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς «της κυβέρνησης, της Τρόικας και των εργοδοτών για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς».
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βασικό μισθό 751 ευρώ για τους πωλητές θα εισηγηθεί ο Β. Κορκίδης 

Πηγή:http://www.newsit.gr