7 Αυγ 2013

Μέχρι τον Νοέμβριο οι δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους


athanasiou
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται ο προσδιορισμός των υποθέσεων συμβασιούχων, οι οποίοι παραμένουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στους ΟΤΑ, με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.
Με τις νέες διατάξεις του υπουργού ....
Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, τα δικαστήρια της χώρας έχουν μεριμνήσει, ώστε έως το αργότερο τις αρχές του Νοεμβρίου να έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».
Έτσι, υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013 με αποτέλεσμα έως το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται τέλος στην ομηρεία και την αγωνία τόσο των ίδιων των συμβασιούχων εργαζομένων, όσο και των οικογενειών τους, και ταυτόχρονα το Δημόσιο μπορεί πλέον να λάβει πλέον αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές με δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων, που εργάζονται στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 3.500 απασχολούνται σε δήμους της χώρας.
Πηγή: ysterografa.gr