14 Αυγ 2013

Η τρομερή αλήθεια που κρύβουν

Ίσως δεν δώσαμε τη σημασία που έπρεπε σε μία μυστική έκθεση της Μπούντεσμπανκ, της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι για να υπάρχει η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται από την ευρωζώνη τα επόμενα 10 χρόνια.

Η τρομερή αλήθεια που κρύβουν
Η είδηση είναι τρομερή στη σημασία της και τη χρονική διάρκεια αιχμαλωσίας του ελληνικού λαού, με το δεδομένο ότι δάνεια μίας δεκαετίας συν αυτά που έχουμε κάνει χρειάζονται τουλάχιστον 30 χρόνια ....
αποπληρωμών.
Δηλαδή οι επόμενες δύο γενιές των Ελλήνων είναι υποχρεωμένες σαν σκλάβοι να πληρώνουν για να ξεχρεώσουν τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Στουρνάρας αλλά και η γερμανική κυβέρνηση έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση ότι υπάρχει μία τέτοια μυστική έκθεση της Μπούντεσμπανκ στη γερμανική καγκελαρία.
Την είδηση δημοσίευσε το πάντοτε καλά ενημερωμένο από τη γερμανική κυβέρνηση περιοδικό «Spiegel», που κάθε φορά σωστά προέβλεπε τις αποφάσεις θετικές ή αρνητικές των Βρυξελλών για την Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι γιατί δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση αυτή και γιατί τώρα επίσημα διαψεύδεται από Γερμανία και Ελλάδα. Η απάντηση σύμφωνα με κύκλους του Βερολίνου και των Αθηνών είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση έδωσε με αυτόν τον τρόπο πλαγίως στη δημοσιότητα την πρόβλεψη της Μπούντεσμπανκ, για να δει τι αντιδράσεις θα υπάρχουν και από το γερμανικό λαό και από τα άλλα κράτη του Eurogroup και η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην διάψευση της έκθεση γιατί αυτή χαλάει το success story του κ. Σαμαρά.
Η αλήθεια όμως είναι τρομερή και αποκαλύπτει την ελληνική τραγωδία για τις επόμενες δεκαετίες καθώς τα ελλείμματα μεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται και οι επενδύσεις δεν έρχονται.
Πηγή: newsbomb.gr