8 Αυγ 2013

Έρχονται κατασχέσεις για ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000 ευρώ

Μέχρι 12 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη

Η μεταφορά των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) στο ενιαίο -και πρόσφατα θεσπισμένο- Κέντρο Είσπραξης ΚΕΑΟ ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων! "Οσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ....
ρύθμιση μέσα σε 20 ημέρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της κατάσχεσης και πλειστηριασμού", τόνισε στην τηλεόραση του Mega ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

"Όταν ένας ασφαλισμένος χρωστά ποσά από το 2012 και τα προηγούμενα έτη, μπορεί να κάνει διακανονισμό εξόφλησης του χρέους προς το ασφαλιστικό ταμείο μέχρι και σε 12 δόσεις με τη νέα ρύθμιση, αλλά λαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εφάπαξ, σε μία δόση, τα χρέη και τις οφειλές για το τρέχον έτος, δηλαδή για το 2013", διευκρίνησε.

Ο διοικητής του ΙΚΑ προανήγγειλε ενοποίηση διαδικασιών διακανονισμού για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ και εν συνεχεία και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και προέβλεψε ότι η διαδικασία έναρξης διακανονισμού για όλους τους οφειλέτες θα έχει εκκινήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

"Οι οφειλές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους ασφαλισμένος υπολογίζονται λίγο κάτω από τα 8 δισ. ευρώ, με τα 4,5 δισ. ευρώ να θεωρούνται άμεσα εισπράξιμα", υπογράμμισε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος. 

Πηγή: news.gr