31 Ιουλ 2013

Mετά την ολιγόωρη "επανάσταση" της Τζάκρη... ήρθε και δεύτερο κρούσμα - Απασφάλισε ο Κουκουλόπουλος με αιχμές για "τσαροποίηση" του Στουρνάρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 - Ο Π. Κουκουλόπουλος μίλησε για αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας της χώρας
- Χαρακτήρισε "λεονταρισμούς" τις προειδοποιήσεις του Μαξίμου για πρόωρες εκλογές
- Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφιστούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας
- Νωρίτερα η κα Τζάκρη δεν υπερψήφισε... τροπολογία και κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά πως ξεπουλάει τη χώρα

 Μετά την "επανάσταση" της κας Τζάκρης που δεν υπερψήφισε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ και εν συνεχεία κατηγόρησε με πρωτοφανή σφοδρότητα τον πρωθυπουργό πως ξεπουλάει τη χώρα, ήρθε και δεύτερο κρούσμα και πάλι από το ΠΑΣΟΚ και αυτή τη φορά τον Πάρι Κουκουλόπουλο.
Ο κ. Κουκουλόπουλος μετά το "αντάρτικο" στο άρθρο για τη δημοτική αστυνομία στο πολυνομοσχέδιο, έδειξε ξανά τα δόντια του και αυτή τη φορά στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για όλα όσα τον έχουν ενοχλήσει από την κρίσιμη εκείνη βραδιά της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για κυβερνητικές αστοχίες και απασφάλισε κατά του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είχε προειδοποιήσει όλους τους βουλευτές πως μπορούν να καταψηφίσουν, αλλά τότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο. Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για λεονταρισμούς περί πρόωρων εκλογών από "πρόσωπα που ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε να θέτει αυτοπεριορισμό".

Από το στόχαστρο του κ. Κουκουλόπουλο δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για τον οποίο άφησε αιχμές, λέγοντας πως άμεση πολιτική προτεραιότητα είναι η αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας στη χώρα και σημείωσε με νόημα πως δνε μπορούν να περνούν όλα από την κρισάρα του υπουργείου Οικονομικών. 

Έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα,  λέγοντας  πως οι βουλευτές δεν θα κουραστούν "να λένε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν δεκτοί. 

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουκουλόπουλος αν και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πολλοστή πράξη συντεταγμένης ήττας της ελληνικής πολιτείας, ξεκαθάρισε πως θα το υπερψηφίσει τελικά. 

Το πολιτικό κλίμα λοιπόν είναι στα ύψη και λίγο νωρίτερα είχε ανάψει τα "αίματα" η διαφοροποίηση της κας Τζάκρη σε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, την οποία τελικά δεν υπερψήφισε. Και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε μόνο στη διαφοροποίηση, αλλά με ανακοίνωσή της κυριολεκτικά "στόλισε" τον Αντώνη Σαμαρά με τρόπο που θα ζήλευαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δήλωσή της αυτή που κατηγορούσε τον Αντώνη Σαμαρά για ξεπούλημα της χώρας, ήταν αρκετή για να προκαλέσει συναγερμό κυρίως στη Χαριλάου Τρικούπη με πολλούς να εισηγούνται ακόμα και τη διαγραφή της. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται, καθώς λίγη ώρα αργότερα η κα Τζάκρη με νέα ανακοίνωσή της μιλάει μόνο για τη διαφοροποίησή της και ξέχασε τα περί ξεπουλήματος. 

Μάλιστα, ενδεικτικό του κλίματος και της πίεσης που δέχθηκε η κα Τζάκρη να αλλάξει αμέσως πορεία, ήταν το γεγονός πως η νέα της δήλωση διανεμήθηκε κατευθείαν από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

Πηγή:http://www.newsit.gr